top decoration

UIT GROOTMOEDERS TIJD

Oude gebruiksvoorwerpen

Gouda's Glorie


productGouda’s Glorie begon ooit met een kleine handelsonderneming in boter, kaas en vleeswaren in Gouda. We gaan terug naar 1924 om de ondernemende broers Van Dijk aan het werk te zien met het distribueren en ompakken van hun producten, toen nog onder de naam ‘Gouda's Roem'. In 1946 verlegt de familie Van Dijk het zwaartepunt van distributie naar zelf produceren. Toen werd ook Gouda’s Glorie geboren. Echt populair werd het merk door een voor die tijd unieke spaaractie. Met de zegels op de producten konden klanten sparen voor een pop en later voor tal van andere cadeaus. Omdat de productielocatie in Gouda al snel te klein werd is er besloten om te verhuizen naar Lopik. Daar staat nu nog steeds de fabriek waar de verschillende sauzen (o.a. mayonaise, fritessaus, ketchup) en pindakaas wordt gemaakt. De margarineproducten worden sinds 2004 gemaakt in Zeewolde.

Bron website Gouda's Glorie

Locale distributeur

productIn Pauluspolder was Piet Mannaert de distributeur in onze regio van Gouda's Glorie producten. De boter en eierhandel P.J. Mannaert viert in 1960 zijn 40 jarig jubileum. Met een asbak als relatiegeschenk. Toen nog met een telefoonnummer uit Stoppeldijk.


Hieronder enkele foto's ingezonden door Annelies Mannaert, de dochter van Piet. Getoond wordt de eerste vrachtauto van Piet, een Renault. Deze auto was een hele verbetering na het handelen met paard en wagen. De foto's zijn uit januari/februari 1959. Annelies was toen drie en een half jaar en staat er samen met haar vriendin Sonja Sponselee op. Sonja woont nog steeds in Pauluspolder! Later is de Gouda's Glorie wagen gekomen.

product product product

Boer en tuin

 

Huishoudelijk

Diversen

Gereedschap

Eten