top decoration

UIT GROOTMOEDERS TIJD

Oude gebruiksvoorwerpen

Slijterijvergunning


Van Eddy kregen we bijgaande zegel voor de legeskosten van de slijterijvergunning.
“Gered van de ondergang deze oude leges zegel van de gemeente Vogelwaarde die geplakt zat op de verleende slijterijvergunning uit 1968 van mijn vader en moeder. De kosten voor de leges was toendertijd Fl. 10,00 is nog net te lezen.”
Een tweede foto in aanvulling op de Leges-zegel van de gemeente Vogelwaarde. Zijn vader en moeder hadden, behalve het café ook een vergunning voor een slijterij. Ooit heeft hier op de muur het bord “Volledige vergunning” gehangen. Wit bord met zwarte letters.

Van Eddy kregen we een vervolg op de Volledige Vergunning van het café van zijn vader en moeder. “Ik heb bij mijn moeder nog even geluisterd hoe dat nu zat eigenlijk want als ik op de oude foto op de site kijk dan zie ik het bord met volledige vergunning op weldegelijk op de gevel zitten met daaronder de naam J Collet. Dus was mijn vraag natuurlijk, hoe komt die naam daar onder?? Heel eenvoudig eigenlijk, mijn vader en moeder hebben deze vergunning toen de tijd overgekocht van (ome) Jan Collet, ik denk dat dit pas is gebeurd toen het café van hun is gesloten, maar dit is geen zekerheid hoor, zoals bekend was het café van Jan annex winkel waar nu de veearts woont.”

product product product product


Boer en tuin

 

Huishoudelijk

Diversen

Gereedschap

Eten